Pràctica 2


L’objectiu d’aquesta pràctica és que aprenguem a definir les diferents característiques de la nostra empresa que estiguin relacionades amb la cultura organitzacional.
L’empresa que hem “creat” buscarà tenir una personalitat de caràcter flexible, acollidora i sobretot innovadora. També voldríem aconseguir, amb el pas del temps, que es tracti d’una empresa amb vida pròpia i que quedi en la memòria.



1-      Innovació i assolir riscos


El personal que busquem són treballadors joves, d’edat entre 19 i 30 anys, que siguin versàtils, que tinguin visió de futur, que tinguin decisió i siguin emprenedors i sobretot que estiguin motivats.
Valorarem molt, el caràcter innovador i l’aportació de noves idees per a l’empresa.
En quan a assolir riscos, creiem que és un punt favorable, però amb seny, és per això, que optem per una política empresarial on premiarem les bones idees aportades amb un sistema de motivació pels empleats.
Volem transmetre que el treballador pot prendre riscos, però sempre i quan, hi hagi un fonament sòlid darrere de l’idea.

Tal i com ja hem expressat en l’anterior pràctica, aquestes idees seran exposades de forma setmanal els dilluns de 16 a 17h en horari laboral i de caràcter formal.
En aquestes reunions, l’enginyer en cap prendrà nota de l’aportació de cada un dels treballadors, i minimitzarà els riscos que pugui aportar cada idea.
L’enginyer en cap prendrà un acta, que serà divulgada a tots els empleats.


2-      Atenció al detall

L’empresa disposarà d’un reglament clar i entenedor, no gaire exigent però que s’haurà de complir.
El treball a realitzar per cada un dels diferents departaments de l’empresa serà revisat per l’enginyer en cap en una reunió quinzenal amb cada un dels departaments.
En aquesta reunió s’exposarà el treball realitzat i es marcaran les noves pautes a seguir.


3-      Orientació als resultats

Com a tota empresa, volem obtenir bons resultats. Per tal d’obtenir aquests bons resultats, creiem que haurem de tenir un bon procés de fabricació.
Creiem prioritari aquest últim incís, per tal de fidelitzar els nostres clients i mantenir un nivell de producció adequat.


4-      Orientació a les persones

Tal com hem explicat anteriorment, el sistema de treball té un gran grau de participació dels treballadors dels diferents departaments, és per això que les decisions administratives sempre tindran en compte les seves propostes.


5-      Orientació a l’equip

La funció dels empleats de cada departament està dissenyada de tal manera que interactuïn entre ells, ajudant-se i compartint tasques. Els departaments treballaran independentment entre ells.

Per tal de millorar la rendibilitat, els treballadors tindran a la seva disposició un conjunt d’instal·lacions per a que gaudeixin, descansin, interactuïn entre ells i s’inspirin.
En primer lloc, disposaran d’una sala recreativa, formada per dos billars, un futbolí i un sofà amb televisió.
També hi haurà un menjador on tindran una taula gran per a dinar, cuina i nevera.
Per últim, hi haurà una habitació amb dues lliteres per si algú vol descansar. Creiem que es imprescindible un bon descans i estar al cent per cent per poder realitzar les tasques laborals correctament.


6-      Energia

Es buscarà un perfil de treballador actiu, inconformista, que sigui competitiu enfront els altres companys, que no estigui acomodat i que sobretot aporti idees noves.

7-      Estabilitat

En la nostra empresa, Ferraro,S.A, busquem el creixement continu, seguir sent líders dels sector dia a dia, buscant l’oportunitat del mercat i millorant a la competència en tots els àmbits.


En conclusió, ens hem adonat que la realització d’aquesta pràctica ens ha aportat uns coneixements sòlids per tal d’entendre la importància del comportament de les persones dins de les organitzacions. La correcta interacció entre l’empresa i el treballador comportarà un èxit en l’estructura organitzacional. Això provocarà, en la majoria dels casos, un augment de la producció.



Referències:
[Modelo de negocios de google. < http://www.youtube.com/watch?v=bhIzKy8iGrY&feature=related >]